Organist

Vanaf de oprichting van het Christelijk Mannenkoor Zeeuws-Vlaanderen is Frank Kolijn de vaste organist.

Al op jonge leeftijd is hij op orgelles gegaan. De eerste lessen heeft hij vanaf zijn 10e verjaardag gevolgd bij Jan van de Wege in Terneuzen, later bij Wim van de Wege, een zoon van Jan. Nog later heeft hij een aantal jaren lessen gevolgd bij Edward de Geest in Eeklo en Watervliet. (België).

Met veel plezier begeleidt hij het mannenkoor. Hoogtepunt in de afgelopen 10 jaar was in maart 2010 de C.D.- opname, samen met Duo Friends, Jantine Kalkman, Eddy Everse en Peter Wildeman.

Mooie momenten zijn ook altijd de Kerstuitvoeringen die in Terneuzen plaatsvinden. Het is geweldig om voor een volle kerk de samenzang te mogen begeleiden. Het mooie orgel, waar hij wekelijks op speelt tijdens de repetitieavonden in de Oud Gereformeerde Gemeente zorgen er mede voor, dat de repetitieavonden momenten zijn waar naar wordt uitgekeken.

Ook in andere plaatsen heeft hij op hele mooie orgels de samenzang en koorzang mogen begeleiden, o.a. in de Nieuwe Kerk in Middelburg, de Hervormde Kerk in Wemeldinge, de Nieuwe kerk in Zierikzee en de Hervormde Kerk in Kapelle. We hopen, dat hij nog vele jaren dit koor mag begeleiden op het orgel. Om zo samen te zingen liederen tot eer van Hem.

 

img_9809lr