Dirigent

Sinds juli 2004 is Willy van Zweden dirigente van het mannenkoor. Ruim 25 jaar is zij tevens dirigente van de meest uiteenlopende koren geweest, zoals kinderkoren, jongerenkoren, gemengde koren. Al meer dan 6 jaar nu dus ook dirigente van een mannenkoor, haar eerste mannenkoor.

Haar muzikale opleiding heeft zij door de jaren heen op diverse manieren gekregen. Op de vroegere kweekschool kreeg zij o.a. muziekgeschiedenis. Voor slagtechniek heeft zij privélessen gevolgd. Zij heeft een aantal jaren zangles gehad van de toen bekende Reinata Heemskerk. Van haar leerde zij ondermeer, dat vooral bij het zingen van het geestelijke lied, waarbij je toch een evangeliserende taak hebt, de uitspraak heel belangrijk is. Dat is, naast het zuiver en genuanceerd zingen, voor haar altijd een stokpaardje gebleven.

Hoogtepunt in de afgelopen jaren, was toch wel de C.D. – opname in maart 2010. Samen met Duo Friends, Peter Wildeman, Jantine Kalkman, Eddy Everse en Frank Kolijn. Het was de eerste C.D. van het mannenkoor en droeg als titel: Bij U, Heer, is de Levensbron.

Omdat ook aan dit koor nog genoeg te leren valt, hopen we, dat zij dit mooie werk nog vele jaren mag voortzetten. Zingen tot Gods eer, dat is toch ten diepste de taak die we van Hem gekregen hebben. Opdat er nog mensen gewonnen mogen worden voor Zijn Koninkrijk.

img_9834lr